春になるとスーパーに並ぶものと言えば、春キャベツが有名です。キャベツは大体1年間通して買う事ができますが、シーズンによってキャベツの種類が少し違います。春に収穫できるキャベツは特別に味や食感が違うので、「春キャベツ」と呼ばれています。
When spring comes, one of the items that appears in grocery stores is haru kyabetsu. You can generally buy cabbage year-round, but the type of cabbage available changes from season to season. Cabbage that is harvested in the spring has a unique flavor and texture, and so it is called “haru kyabetsu.”
春キャベツは冬にとれるキャベツと違って、柔らかくて甘みがあります。サラダにして食べたり、浅漬けにして食べたりします。レストランでも春キャベツを使った料理が良くみられます。私は春キャベツのペペロンチーノが好きですね。
Unlike cabbage harvested in the winter, haru kyabetsu is tender and sweet. It is used in salads as well as picked into asazuke. You can also see haru kyabetsu used in cooking at restaurants. I like haru kyabetsu on spaghetti with chili, garlic, and olive oil.
春キャベツがスーパーに並ぶようになると、「あぁ春が来たな~」と感じます。季節の食材でその季節を知るというのは大事な事ですね。
When you start seeing haru kyabetsu in the grocery stores, you feel “Ah, spring has come!” Seasonal foods are a major way that we can feel the change of the seasons.